graphicanews

CorelDRAW 2021

Κυκλοφόρησε η νέα σουίτα CorelDRAW Graphic Suite 2021

την 19 Μαρτίου, 2021

Διαθέσιμη στο κοινό είναι πλέον η νέα σουίτα της Corel, CorelDRAW Graphic Suite 2021. Το πρόγραμμα διανυσματικής σχεδίασης που μετρά ήδη 32 χρόνια ζωής -με την πρώτη έκδοση να κυκλοφορεί στις 16 Ιανουαρίου 1989!- χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες της επιγραφοποιίας και έφτασε φέτος αισίως στην 23η έκδοσή του.

Η νέα έκδοση, όπως και οι δύο προηγούμενες, μπορούν να “τρέξουν” και σε λειτουργικό macOS. Η δυνατότητα αυτή δεν ήταν πάντα δεδομένη. Η εταιρεία για σχεδόν 20 χρόνια δεν λάνσαρε έκδοση για το λειτουργικό της Apple. Συγκεκριμένα, πριν επιστρέψει (μάλλον) οριστικά και σε macOS το 2019, είχε να κυκλοφορήσει για Mac από το 2001, δηλαδή από την έκδοση 11. Μέχρι τότε η εταιρεία σύστηνε το λογισμικό Parrallels (το οποίο το 2018 και ενσωματώθηκε στην εταιρεία) με το οποίοι οι κάτοχοι Mac μπορούσαν να τρέχουν λειτουργικό Windows στις συσκευές τους και κατά συνέπεια και το Corel.
Όλα αυτά όμως ανήκουν από το 2019 στο παρελθόν και πλέον οι νέες εκδόσεις είναι διαθέσιμες και στο AppStore της Apple. Μάλιστα, η νέα έκδοση είναι “touch-optimised”, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε tablet με οθόνες αφής και πλέον είναι διαθέσιμη μία νέα εφαρμογή για χρήση του λογισμικού σε iPad. Επίσης, το νέο Corel “τρέχει” και σε συσκευές Apple Silicon νέας γενιάς που φέρουν τον επεξεργαστή Μ1.

CorelDRAW 2021 Live Σχόλια Συνεργατών

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα έκδοση σχεδιάστηκε με γνώμονα τα νέα δεδομένα εργασίας που έχει επιταχύνει η πανδημία, δηλαδή την εξ αποστάσεως / απομακρυσμένη εργασία. 
Η δυνατότητα σχολίων πάνω σε δουλειές σε πραγματικό χρόνο και η ενσωμάτωση με Microsoft Teams επιβεβαιώνουν πως, κατά τη δημιουργία του λογισμικού, οι νέες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται πλέον οι σχεδιαστές σε όλον τον κόσμο καθορίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λογισμικών.

CorelDRAW 2021 Προοπτική

Ένα πρόσθετο νέο χαρακτηριστικό είναι και η δυνατότητα σχεδίασης σε προοπτική.
Ο χρήστης μπορεί πλέον να προσαρμόζει αυτόματα ένα αντικείμενο στην προοπτική της εικόνας που επεξεργάζεται ή να σχεδιάσει απευθείας πάνω στην εικόνα του το σχέδιο που θέλει με το πρόγραμμα να αναλαμβάνει να του δώσει την κατάλληλη προοπτική ανάλογα με τη θέση που θα τοποθετηθεί στο “χώρο”.

Η νέα σουίτα διατίθεται τόσο με εφάπαξ αγορά με κόστος στα €719 ή με ενοικίαση με κόστος στα €349/έτος.
Με την απόκτηση της σουίτας με έναν από τους δύο παραπάνω τρόπους, ο χρήστης αποκτά πλήρη πρόσβαση, πέρα από αυτό κάθε αυτό το CorelDRAW, και στα:
▪ Corel PHOTO-Paint (λογισμικό για την επεξεργασία εικόνων), 
▪ Corel Font Manager (πρόγραμμα για τη διαχείρηση γραμματοσειρών), 
▪ AfterShot 3 HDR (πρόγραμμα για τη διαχείρηση & επεξεργασία RAW φωτογραφιών)
▪ CorelDRAW.app (δικαίωμα πρόσβασης στην online έκδοση)
▪ 7000 clipart, εικόνες και templates για “ντύσιμο” αυτοκινήτων (car wrapping), 
▪ 1000 υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, γραμματοσειρές και πολλά ακόμη εργαλεία.